duminică, 29 noiembrie 2009

Tatarii reactioneaza vis a vis de "fapta buna"

Tatarii il voteaza pe Geoana, dupa ce Basescu a spus ca a crestinat un musulman
Foto: Ziare.com/ Vlad Piriu
st500 black/blueachizitionat din Anglia1000 RON

Uniunea Democrata Tatara (UDT) recomanda musulmanilor sa il voteze pe Mircea Geoana in turul al doilea al prezidentialelor, acestia fiind deranjati de afirmatia lui Traian Basescu privind fapta frumoasa pe care a facut-o cand a crestinat un musulman.

Potrivit unui comunicat, la initiativa presedintelui filialei UDT Bucuresti, Sali Ernis, a fost aprobata prin vot sustinerea in turul al doilea al alegerilor prezidentiale a lui Mircea Geoana si formularea unei recomandari musulmanilor sa voteze cu liderul PSD.

"Am asteptat o reactie de la organizatiile mai vechi si poate mai in masura decat noi in legatura cu cea mai 'frumoasa' fapta a domnului presedinte Traian Basescu: '...am crestinat un copil musulman!' care desi 'prinde' foarte bine la electoratul roman si poate chiar este laudabila din punct de vedere ortodox ne deranjeaza din doua puncte de vedere:

a) crestinarea unui musulman adult o vedem ca fiind libera alegere a fiecarui om de a trai credinta in care simte, dar crestinarea unui copil care nu are puterea sa aleaga, nu credem ca este un gest laudabil,

b) se acrediteaza ideea ca acel copil a fost 'salvat' prin crestinare de la soarta cruda de a fi musulman toata viata", se arata in comunicat.

Uniunea Democrata Tatara intreaba daca oare a fi ortodox inseamna a fi superior unui musulman si pe baza caror criterii se poate face aceasta apreciere.

"Asa cum a fost relatata de dl Basescu, fapta sa buna acrediteaza ideea ca acel copil a fost 'salvat' prin crestinare de la soarta cruda de a fi musulman toata viata. Oare a fi crestin ortodox inseamna a fi superior unui musulman?!

Pe baza caror criterii putem face aceasta apreciere? Iata de ce recomandam tuturor tatarilor si musulmanilor sa-si indrepte atentia catre Mircea Geoana si sa-l voteze cu incredere, pe 6 decembrie, ca presedinte al tuturor romanilor", a precizat Naim Belgin, presedintele Uniunii Democrate Tatare.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, in confruntarea electorala organizata de IPP, raspunzand unei intrebari, ca cea mai frumoasa fapta din viata lui este crestinarea unui copil musulman.

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP