Motto

Noi vrem..Voi vreti..Ei..NU prea vor sa traim cu totii bine!

Tatar

"Je n'aime pas vos idées, mais je me batterai jusqu'à la mort pour que vous puissiez les exprimer" .... "Nu-mi plac ideile Dumneavoastră, dar voi lupta până la moarte pentru ca Dumneavoastră să le puteţi exprima". (Lui Voltaire i se atribuie fraza, considerată deviză, . a toleranţei)
Cand ti-e frica doar de Dumnezeu, nu ti-e frica de nimeni; cand nu ti-e frica de Dumnezeu ,ti-e frica de toti si de toate. Dumnezeu sa ne fereasca de cei care Nu au frica de Dumnezeu!!!

marți, 9 decembrie 2008

UDT va ataca uninominalul în instanţele europene
Miercuri, 10 Decembrie 2008
UDT atacă uninominalul în instanţele europene

Tatian IORGA (tatian.iorga@telegrafonline.ro)
Conducerea Uniunii Democrate Tătare (UDT) din România a precizat, într-un comunicat de presă, că felicită cele 18 minorităţi naţionale care au „prins”, pentru încă patru ani, un nou mandat de parlamentar. „Legea uninominalului, aşa cum o vedem noi, oamenii de rînd, permite unui candidat care a ieşit chiar şi pe locul 3 să devină parlamentar şi să spună adio celui care s-a clasat pe locul 1, chiar şi cu 49%. Nedreptăţiţi sînt în toate taberele, nu intram in polemică. Oameni care acum patru ani au participat la alegeri şi au avut rezultate bune în cadrul minorităţii pe care o reprezintă nu au putut participa la aceste alegeri. Nu trebuia oare să lăsăm ultimul cuvînt alegătorului ca, prin votul exprimat, să „trimită” sau nu pe X sau Y în Parlament? Iată că nu a fost posibil, cel puţin pentru minorităţi”, a spus preşedintele UDT, Naim Belgin. El a adăugat că, din păcate, în legea votului uninominal au fost introduse prevederi anticonstituţionale în ceea ce priveşte participarea organizaţiilor minorităţilor naţionale, fapt ce a făcut ca UDT, cît şi Asociaţia Etnicilor Turci, să se adreseze, mai întîi BEC, apoi Curţii Constituţionale iar acum Curţii Supreme de Justiţie. ”Dacă nici la Curtea Supremă nu avem parte de o sentinţă favorabilă, ne vom adresa instanţelor europene pentru a ni se recunoaşte un drept constituţional. Noi credem că aceste prevederi din legea uninominalului sînt „cadouri” cu care sînt „răsplătite” organizaţiile minorităţilor reprezentante în Parlamentul României, pentru „serviciile” aduse ţării”, a spus Naim Belgin.

0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP