luni, 5 ianuarie 2009

Stop: razboiului din Gaza

Razboi in Gaza

Un punct de vedere:
58 de romani, dintre ei 33 copii au cerut azi evacuarea din Fisia Gaza.
Situatia in Gaza este dramatica si mor oameni acolo. Razboiul nu ar trebui niciodata sa implice civili. In acest moment chiar este nevoie sa se permita tuturor femeilor si copiilor sa paraseasca, in siguranta, zona de conflict. Din pacate eu nu vad o finalitate in acest razboi, doarece nu observ ca ar exista o vointa politica pentru o rezolvare. Nu, nu tin cu nici o parte din cei implicati in razboi, tin cu civilii care mor nevinovati, din orice natiune ar fi ei! Uneori urasc acest animal care poarta numele de om. Mi-e teama insa ca e doar inceputul, sper sincer sa nu se ajunga la internationalizarea conflictului, pentru ca situatia este exploziva! Sa ne rugam ca sa se ajunga la armistitiu imediat, sa nu mai moara oameni indiferent de natiune. Da Doamne sa vina mintea la cap politicienilor care nu isi vad decit interesele proprii, cei ce mor acolo sint OAMENI si nu numere! Natiune paminteasca revino-ti, mari natiuni, treceti peste interesele voastre inguste, faceti presiuni ca sa se opreasca conflcitul ACUM, deveniti UMANI si deschideti granitele ca sa poata iesi civilii din zona de conflict!
Update: sa nu uitam! indiferent daca vine de la Hamas sau Israel, VIOLENTA NASTE VIOLENTA. Resentimentele vor fi imense si greu se va repara ceea ce s-a distrus in aceste zile, si nu ma refer la doar distrugerile fizice!
Preluat de pe un blog al sibienilor

3 comentarii:

Anonim 6 ianuarie 2009 la 00:11  

Curios este ca cel care a scris aceste randuri este un crestin, si nu un musulman, si coincidenta face ca eu sa fiu de acord cu el.
De ce?
Pentru ca nu conteaza daca acesti OAMENI, sunt ,musulmani,atei, crestini sau pagani; sunt OAMENI in primul rand si noi trebuie sa ne facem datoria. Care este aceasta datorie? Pai nu e simplu? Sa fim impotriva raului(razboiului in cazul nostru)
Problema noastra este la atitudine pentru ca ne ghidam dupa politica strutului, sau proverbul: "sarpele care nu imi face mie rau, sa traiasca si 1000 de ani(fara nici o aluzie)".
Violenta naste violenta! Pai va indoiati ca este asa?
Noi avem o vorba in fotbal: Mingea este rotunda!
si cambogienii au:
"Cand apele cresc pestii mananca furnicile, cand apele scad, furnicile mananca pestii"
Cred ca m-am facut inteles.
Viata e ciclica, acum esti puternic maine poti fi slab sau invers

UDT 6 ianuarie 2009 la 00:21  

Am publicat sursa pentru ca nu vrem sa ne atribuim ceva ce nu este al nostru
Daca am fi scris un articol cred ca ar fi sunat la fel(in aceasi nota)

abbu 22 mai 2010 la 03:36  

o mama care si-a pierdut copilul este o mama indurerata,distrusa,indiferent credinta sau nationalitatea ei.
regretabil ce face Israelul,regretabil ca se continua inarmarea in zona,ca interese religioase si jocuri de putere calca in picioare suferintele oamenilor

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP