Motto

Noi vrem..Voi vreti..Ei..NU prea vor sa traim cu totii bine!

Tatar

"Je n'aime pas vos idées, mais je me batterai jusqu'à la mort pour que vous puissiez les exprimer" .... "Nu-mi plac ideile Dumneavoastră, dar voi lupta până la moarte pentru ca Dumneavoastră să le puteţi exprima". (Lui Voltaire i se atribuie fraza, considerată deviză, . a toleranţei)
Cand ti-e frica doar de Dumnezeu, nu ti-e frica de nimeni; cand nu ti-e frica de Dumnezeu ,ti-e frica de toti si de toate. Dumnezeu sa ne fereasca de cei care Nu au frica de Dumnezeu!!!

duminică, 18 iulie 2010

Seminar "DESPRE RUGACIUNE"

Seminar "DESPRE RUGACIUNE"

Invitatie deschisa
Locul: Casa de Cultura I.N. Roman
(Str Republicii Nr 5 –Biblioteca Oraseneasca )
Data: 26 IUNIE Sâmbãtã
Orele: 18.00-20.00
Subiect: Despre RUGÃCIUNE (NAMAZ)
Invitați:
Ahmet BULUT (scriitor - relizatorul emisiunii
“Namazla DIRILIS” / Hilal TV)
Hasan HAFIZOGLU (scriitor– “Namaz Bilinci”)

Multumim celor doi scriitori pentru raspunsul pozitiv vis a vis de invitatia pe care musulmanii din romania le-au facut-o.
Ne intrebam (firesc) daca un astfel de seminar ar fi folositor comunitatii tatare din Medgidia.
Raspunsul? Eu pot raspunde numai din punctul meu de vedere, dar sunt sigur ca fiecare ar fi putut gasii ceva folositor in cele dezbatute la acest seminar.
Am retinut din cele relatate ca o comunitate din vremea profetului a luat decizia de a se converti la islam. Delegatia respectivei comunitati a venit cu cateva conditii.
Noi am decis sa ne facem musulmani, dar... avem cateva conditii.
Despre ce este vorba a raspuns profetul?
Ei au inceput astfel: vrem sa nu dam bani la saraci-iar profetul a zis bine, ei au continuat nu vrem sa mergem la lupta, raspunsul a fost de asemenea bine, dar cand au zis ca nu vor nici sa indeplineasca rugaciunea raspunsul a fost categoric: o societate fara pilonul de baza este sortita pieirii.
Profetul a zis :"daca ar sti robul cu cine vorbeste in timpul rugaciunii nu ar renunta in veci la indeplinirea ei"
Eu am tras concluzia ca "aceasta" rugaciune este o activitate foarte importanta, si voi adauga tot o relatare atribuita profetului: "daca rugaciunea pe care o indeplinesti nu te transforma, nu te face alt om , nu iti influenteaza viata acea activitate nu este rugaciune"


0 comentarii:

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP