Motto

Noi vrem..Voi vreti..Ei..NU prea vor sa traim cu totii bine!

Tatar

"Je n'aime pas vos idées, mais je me batterai jusqu'à la mort pour que vous puissiez les exprimer" .... "Nu-mi plac ideile Dumneavoastră, dar voi lupta până la moarte pentru ca Dumneavoastră să le puteţi exprima". (Lui Voltaire i se atribuie fraza, considerată deviză, . a toleranţei)
Cand ti-e frica doar de Dumnezeu, nu ti-e frica de nimeni; cand nu ti-e frica de Dumnezeu ,ti-e frica de toti si de toate. Dumnezeu sa ne fereasca de cei care Nu au frica de Dumnezeu!!!

vineri, 14 aprilie 2017

Premieră în Romȃnia : Lupte Tătăreşti - Kureş (Aba Gűreş)

Premieră în Romȃnia la MEDGIDIA: Lupte Tătăreşti – Aba Gűreş


Uniunea Democrată Tătară organizează, pe 23 aprilie, la Sala Sporturilor din Medgidia, Lupte Tătăreşti – Aba Gűreş, în premieră în Romȃnia! Co-organizatori sunt Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, Asociaţia Turcilor Osman Gazi, cu sprijinul Primăriei Medgidia.
Există peste 20 stiluri de lupte tătăreşti, dar acest stil este unul dintre cele mai vechi. Organizatorii spun că în secolul al IV-lea î.Ch., strămoşii tătarilor i-au învatat şi pe chinezi acest sport, ceea ce a dus la transformarea şi practicarea acestuia în toată Asia. Kureşul este părintele a numeroase sporturi moderne: judo, sambo, sumo etc.
Peste tot în lume lupta tătărească se numeşte kureş (güreş, köraş, kuraş, gyuleş), dar, în funcţie de caracteristicile specifice dar şi de regulament a mai fost adăugat un termen pentru descrierea concisă a felului: Karakucak Güreşi, Aba Gűreşi, Yağlı Güreşi, Kuşak Kureşî, Alyş etc.

Diferenţele majore dintre Kuresul prezent în Dobrogea şi cel istoric constau în faptul că există categorii de greutate, nu una singură, priză liberă – nu fixă, iar ca echipament este folosit ilicul (pieptar fără mȃneci), nu doar brȃul.
http://radioconstanta.ro/2017/04/14/premiera-in-rom%C8%83nia-la-medgidia-lupte-tataresti-aba-gures/
Premieră în Romȃnia : Lupte  Tătăreşti - Kureş (Aba Gűreş),

                   Uniunea Democrată Tătară are plăcerea să vă invite  la Lupte  Tătăreşti - Aba Gűreş, în premieră la noi în  Romȃnia, organizate  în colaborare cu  Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, Asociaţia Turcilor Osman Gazi şi sprijinul    Primarului   Municipiului Medgidia Valentin Vrabie!
                  Există peste 20 stiluri de lupte tătăreşti, dar acest stil este , poate, dintre cele mai vechi. Sunt ramuri ale familiei noastre de tătari care au practicat şi încă practică acest sport tradiţional cu o vechime  de aproape 5 mii de ani : İskit, Saka, Uigurii, Karahanii, Mongolii, Uzbecii, Turkmenii, Kazahii, Çağatay... In secolul 4 înainte de era noastră strămoşii noştri i-au învatat şi pe chinezi acest sport, ceea ce  a dus la transformarea  şi practicarea acestuia în toată Asia. Kureşul este părintele a numeroase sporturi moderne de exemplu: judo, sambo, sumo...
                 Peste tot în lume lupta tătărească se numeşte kureş (güreş , köraş, , kuraş, gyuleş) dar în funcţie de caracteristicile specifice dar şi de regulament a mai fost adăugat un termen pentru descrierea concisă a    felului :  Karakucak Güreşi , Aba Gűreşi , Yağlı Güreşi , Kuşak Kureşî, Alyş etc
                 Diferenţele majore dintre cel prezent în Dobrogea şi cel istoric sunt: există categorii de greutate nu una singură, priză liberă nu fixă iar ca echipament ilic (pieptar fără mȃneci) nu doar brȃu.
Pentru sponsorizari (Lupte Tătăreşti): Asociaţia Uniunea Democrată Tătară, cont: RO20 RZBR 0000 0600 1915 2683, Raiffeisen Bank Medgidia, CUI 24419791.

Parteneri MEDIA : Media TV şi Alpha Media TV
Data : 23.04.2017 interval orar 14.00-19.00
Locul: Sala Sporturilor Medgidia (Iftimie Ilisei)
Gazda evenimentului : Primăria Medgidia
Iniţiator: Uniunea Democrată Tătară
Detalii la :  0724.717.613 (Naim Belgin- Preşedinte UDT)
                   0764.123.448 (Iulian Talapan - Preşedinte Partida Romilor Pro Europa)
                   0787.633.149 (Ibram Kenan - Reprezentant A.Turcilor Osman Gazi)
                   0724.410.334 (Gelal Timur-Şeful Comisiei Sport UDT)
                   0722.322.378 (Sali Negiat - Preşedinte de onoare UDT)
                   udt@udt.ro

0 comentarii:

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP