marți, 11 februarie 2020

Polo Cãlare pe Cãmile

România prin Uniunea Democratã Tãtarã a avut plãcerea şi onoarea sã participle la primul eveniment international de Polo Cãlare pe Cãmile. Pentru prima oarã în lume cineva a avut ideea şi iniţiativa sã organizeze un sport nou pe cãmile. Sportul se practica pe cai dar pe cãmile este în premierã. La congresul mondial al acestui eveniment am trimis un reprezentant, în persoana domnului secretar general Memur Derviş iar în luna martie suntem hotãrâţi sã trimitem echipa completã.
Mulţumim organizatorilor: International Camel Organization & World Camel Polo Federation.
Mulţumim sultanului Muhammad bin Saud Al Kabeer pentru ospitalitate!
Mulţumim domnului vicepreşedinte Furqan Ahmed pentru buna colaborare şi invitaţie!














Uniunea Democratã Tãtarã a reînviat mai multe sporturi tradiţionale de-a lungul existenţei sale. Sporturi care au fost uitate
le-am adus noi pentru prima data în România! Putem spune cã suntem deschizãtori de drumuri.
Polo cãlare, dupã cum ştiţi existã de foarte mult timp.
Polo călare este un sport ecvestru de echipă în care jucătorii călare, servindu-se de un ciocan cu mâner lung, caută să introducă o minge în poarta echipei adverse. Meciul are loc între două echipe de câte patru jucători și caii lor, pe durata a 6 reprize (chukka) a câte 7 minute. Terenul de polo călare este cel mai mare din întreaga lume a sporturilor, cu dimensiunii de 270×150 m, echivalent cu nouă terenuri de fotbal.
Sportul este unul dintre cele mai vechi din lume. Era cunoscut în Persia sub numele chaugan (ciocan) acum 2500 de ani. În prezent este practicat în 77 de țări, inclusiv 16 țări cu titlu profesional
Prietena noastra din Mexic Ana Claudia Collado a scris pe pagina ei de socializare: “Bellísima
experiencia y recepción de parte del Sultán Muhammad bin Saud Al Kabeer. Soy muy afortunada de participar en estas generosas experiencias y aprender sobre las culturas nómadas del mundo y en especial la de los pueblo árabes, descendientes de Noé.

0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP