Motto

Noi vrem..Voi vreti..Ei..NU prea vor sa traim cu totii bine!

Tatar

"Je n'aime pas vos idées, mais je me batterai jusqu'à la mort pour que vous puissiez les exprimer" .... "Nu-mi plac ideile Dumneavoastră, dar voi lupta până la moarte pentru ca Dumneavoastră să le puteţi exprima". (Lui Voltaire i se atribuie fraza, considerată deviză, . a toleranţei)
Cand ti-e frica doar de Dumnezeu, nu ti-e frica de nimeni; cand nu ti-e frica de Dumnezeu ,ti-e frica de toti si de toate. Dumnezeu sa ne fereasca de cei care Nu au frica de Dumnezeu!!!

luni, 10 octombrie 2016

Campionatul mondial de Kures stil Aba Gures

Campionatul Mondial de Kures stil Aba Gures (lupta tradiţionala a tătarilor ) eveniment organizat în Turcia, Hatay (Antakya) vechea cetate a Atiochului  de către Federaţia Mondială de Aba Gures în parteneriat cu Federaţia Turcă de Sporturi Tradiționale  în perioada 17-18 septembrie 2016  la care au participat 30 de ţări.
  România a răspuns afirmativ prin Uniunea  Democrată Tătară, la invitația făcută de Președintele Federatiei Mondiale de Aba Gures Ibrahim Oztek .  Delegația României a participat cu 5 sportivi la toate categoriile de greutate (60 , 70, 80, 90 si +90 kg)
La capătul a cinci dispute spectaculoase, câştigate în faţa unor adversari puternici, Alex Floris Ferariu a pierdut meciul pentru medalia de bronz in fata turcului GÖKHAN YILDIZ.
Anul acesta a fost cea mai bună echipă de când participăm la campionatul mondial de Kures (Aba Gures).
Am luat locul cinci (patru nu exista) si am felicitat deja echipa chiar dacă nu am urcat pe podium de data asta. In 2015 castigasem medalia de bronz.
Pentru cat se investește în sportul românesc consider că este un rezultat extraordinar chiar supraomenesc. 
Asta nu înseamnă că noi nu dorim să urcăm pe podium în fiecare an.
Televiziunea locala Media TV a fost prezenta la eveniment pentru a ne sustine prin mediatizarea acestui eveniment.
 Uniunea Democrată Tătară organizează antrenamente de Kurash în 6  județe din țară,  iar în județul Constanța,  în 5 localități în parteneriat cu Clubul de Judo unde președinte este Timur Gelal,  șeful Comisiei de Tineret și Sport al Uniunii Democrate Tătare.
  Există 20 de stiluri de Kurash, dar numai 5 stiluri sunt mai cunoscute organizându-se și concursuri internaționale. Cel la care sportivii români au   participat în Turcia este stilul vechi al tatarilor  care este răspândit pe  4 continente.
 Uniunea Democrată  Tătară organizează cursuri, seminarii și antrenamente pentru 5 stiluri: aba gureș, kara kucak, kurash, kureș, gureș.

  Uniunea Democrată Tătară mulțumește pentru sprijinul acordat  edilului șef al municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, televiziunii locale Media TV Medgidia, președintelui de onoare a Uniunii Democrate Tătară,  Sali Negiat, Clubului de Judo Timur Gelal, sportivilor și tuturor celor care iubesc sportul.
Vă mulţumim!
Persoană de contact :
Naim Belgin-Președinte UDT - Uniunea Democrată Tătară (0724.717.613)
                            Email: udt@udt.ro ,  naimbelgin@yahoo.com,
Sali Negiat: Președinte de onoare al UDT, fost deputat în Parlamentul Romaniei, fost
președinte UDTTMR, fost subsecretar de stat în Guvernul României
Timur Gelal– șef Comisia de Tineret și Sport al UDT, președintele Clubului de Judo partener UDT


0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP