Motto

Noi vrem..Voi vreti..Ei..NU prea vor sa traim cu totii bine!

Tatar

"Je n'aime pas vos idées, mais je me batterai jusqu'à la mort pour que vous puissiez les exprimer" .... "Nu-mi plac ideile Dumneavoastră, dar voi lupta până la moarte pentru ca Dumneavoastră să le puteţi exprima". (Lui Voltaire i se atribuie fraza, considerată deviză, . a toleranţei)
Cand ti-e frica doar de Dumnezeu, nu ti-e frica de nimeni; cand nu ti-e frica de Dumnezeu ,ti-e frica de toti si de toate. Dumnezeu sa ne fereasca de cei care Nu au frica de Dumnezeu!!!

marți, 15 noiembrie 2016

Romȃnia şi-a desemnat reprezentantul la concursul de interpretare Turkvizyon 2016

Romȃnia şi-a desemnat reprezentantul la concursul de interpretare Turkvizyon 2016 care va avea loc în luna decembrie, în Turcia. Uniunea Democrată Tătară (UDT) a organizat a patra ediţie (13.11.2016) a evenimentului cultural “ Preselecţia Turkvizyon”, la Casa Armatei din Medgidia (sala de spectacole) în prezenţa publicului şi a juriului format din: Florin Oprică (director Casa de Cultură I.N. Roman), Abdulvahap Uluata (profesor de muzică al Colegiului Național Kemal Ataturk), Aidîn Gelal (expert muzică turco-tătară), Edvin Rachif (producător muzical), Claudiu Iorga Palaz (Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa), Mioara Gîrbă-Ţuţu (Director general Alpha Media) ,Sali Negiat (Preşedinte de onoare al UDT), Naim Belgin (Preşedinte UDT). Dintre cei opt concurenţi înscrişi trei nu îndeplineau condiţiile şi unul nu a mai ajuns în intervalul adus la cunoştinţă. Prestaţiile interpreţilor Asan Sedan, Elfin Regep, Redivan Asan şi Sunai Giolacai au fost extraordinare făcȃnd foarte dificilă departajarea lor. Într-un final Sunai Giolacai, a obţinut cel mai bun punctaj din partea juriului, dar menţionăm faptul că scorul a fost foarte strȃns.
Ediţiile anterioare au fost cȃştigate de: Edvin Rachif în 2015 (Istanbul—Turcia programat iniţial în
Turkmenistan); Alev Gafar şi Genghiz Cutlacai în 2014 (Kazan –Tatarstan); Genghiz Cutlacai în 2013 (Eskisehir –Turcia)
In cadrul festivităţii de premiere s-au acordat diplome de participare, diplome de recunoaştere a calităţii de expert al muzicii turco-tătare (Aidîn Gelal, Edvin Rachif, Abdulvahap Uluata, Genghiz Cutlacai ş.a.) dar şi titlul de “ tătar de onoare” pentru implicarea în rezolvarea problemelor comunităţii turco-tătare (domnilor: Ali Bozcalişkan, Osman Koray Ertaș, Valentin Vrabie, Claudiu Iorga Palaz ş.a.)
Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la preselecția Turkvizyon!
Îi aşteptăm cu mare drag şi la evenimentele viitoare!http://radioconstanta.ro/2016/11/15/foto-medgidia-a-fost-desemnat-reprezentantul-romaniei-la-concursul-de-interpretare-turkvizyon-2016/

0 comentarii:

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP