luni, 10 aprilie 2023

Bronz pentru România la Kurash în inima Europei

Bronz pentru România la Kurash în inima Europei

Grand Prix de Kurash în Frankfurt Germania - 8 mai 2022


România prin Uniunea Democrată Tătară a participat la Grand Prix de Kurash în Germania în perioada 7-9 mai 2022 urcând pe podium prin Podelenczki Lorena-Alexandra și a luat locul 5 prin Tănase George Alexandru din 25 de țări.


Delegația României condusă de Naim Ersin a avut întâlniri fructuoase cu legenda care a fondat Kurashul modern Komil Yusuf Yusupov actualmente președintele federației din Uzbekistan.

Domnul Naim s-a întâlnit cu președintele “Confederației Europene de Kurash” și al “Federației Elene de Sambo, Kurash și Chibaoba” domnul Merabi İliadis, punând la cale strategia pentru dezvoltarea kurash în Europa.

Federaţia Română de Kurash (în curs de înfiinţare) prin Uniunea Democrată Tătară este unica organizaţie care în acest moment are recomandări de la federaţiile internaţionale pentru a reprezenta kureşul în România. Participăm de peste 10 ani în toată lumea unde se organizează aceste turnee, în special în Asia unde este sport olimpic, recunoscut de “Consiliul Olimpic al Asiei” (https://ocasia.org/sports/49-kurash-ku.html) dar şi în inima Europei cu rezultate extraordinare.

Palmaresul României graţie UDT este următorul: la Campionatele Europene – 2 medalii de aur (Eugenia Costache şi Alex Ferariu Flores), 3 medalii de argint (Eugenia Costache, Gheorghe Lozovanu şi Adrian Pintili) și 3 medalii de bronz; la Campionatele Mondiale – 2 medalii de bronz (Cherim Ender şi Cătălin Brătulescu); la Cupe Mondiale 4 medalii de argint (Lozovanu George, Daniel Natea, Tănase George Alexandru, Ionita Mario), 5 medalii de bronz (Petras Patricia, Podeleczki Lorena Alexandra, Alexandru Valentin, Tamba Cosmin, Natea Daniel, Moise Flavius); la turneele internaționale – 11 medalii de aur, 17 de argint și 22 de bronz.

Anul trecut UDT a organizat cea mai mare cupă de Kureş din România din ultimii 100 de ani la trei variante: Kurash (uzbek) cu un fond de premiere de 10.000 USD doar o singură categorie open, la care România a câştigat locul 2 prin Daniel Natea, Qazaq Kuresi (Kazakh) cu un fond de premiere de 8.000 USD unde România a câştigat argint la 3 categorii de greutate din 8 categorii, Koresh (cel la brâu specific tuturor neamurilor turcice) cu un fond de premiere de 3.000 USD la care România a câştigat o medalie de bronz din 2 categorii. Alte 2 variante istorice au fost prezentate dar fără a organiza un turneu.

Milenarul sport kureş uşor şi sigur îşi ocupă locul binemeritat în lume cu sau fără voia celor care nu iubesc sportul.













0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP