miercuri, 4 septembrie 2019

Bronz la Campionat Mondial de Koresh iunie 2019

Online Alpha Media TV
În perioada 21-24 IUNIE 2019, Romȃnia a participat prin Uniunea Democrată Tătară (Federaţia Romȃnă de Kureş este în curs de înfiinţare) la Campionatul Mondial de Belt-Wrestling Koresh din cadrul Festivalului Sabantoi din Kazan – Republica Tatarstan Rusia.
Romȃnia a urcat pe podiumul Campionatului Mondial de Koresh pentru prima dată în istorie. Menţionăm că Romȃnia are acum două medalii la campionate mondiale, prima fiind obţinută în anul 2015 de Cătălin Brătulescu la stilul istoric cu ilic, iar cea de-a doua acum la stilul cu centură de campionul mondial la Kempo şi Ju-Jitsu Cherim Ender.
Delegaţia Romȃniei s-a prezentat foarte bine trecȃnd foarte aproape de şansa de a mai avea doi reprezentanţi pe podiumul Campionatului Mondial: Popa Ştefan şi Memet Duan.
Romȃnia are un palmares impresionant la toate cele cinci stiluri pe care le promovează: 2 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz.
Cele cinci sporturi promovate de UDT sunt: Kirim Kuşak Kureş (Crimeea), Kurash (Uzbekistan), Koresh (Tatarstan), Aba Güreş (stilul la ilic prezent în 2/3 din Asia) şi Qazaq Kuresi (Kazakhstan).
Regulamentele sporturilor menţionate fac subiectul cărţii “Sporturile Turco-Tătarilor” ce va fi lansată în curȃnd.








Mulţumim pentru sprijinul acordat tuturor celor care iubesc sportul şi cultura. Azi, de ziua drapelului Romȃniei care coincide cu ziua drapelului Crimean, cei trei reprezentanţi ai Romȃniei Cherim Ender, Memet Duan şi Popa Ştefan au promis să facă drapelul Romȃniei să fluture deasupra tuturor la Campionatul Mondial.
este mesajul transmis de Belgin Naim, președintele UDT

0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP