miercuri, 4 septembrie 2019

Lansare de carte


Reînvierea jocurilor turco-tătare

Uniunea  Democrată Tătară în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia a organizat duminică, 28.07. 2019, ora 11:00 la Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia o lansare de carte  cu patru titluri, respectiv: “Sporturile turco-tătarilor” (250 pagini), “Kurash - Kureşul uzbek”(150 pagini), “Kureşul la ilic - Aba Güreş” (250 pagini) şi “Viaţa lui Muhammad” (544 pagini)
Domnul Uygun Umarov,  reprezentantul Uzbekistanului de la Federaţia de Kurash a transmis salutul călduros al domnului Komil Yusupov preşedintele de onoare şi fondatorul kurash-ului modern. Cartea care promovează stilul uzbek, sport naţional în Uzbekistan, parte a Jocurilor Olimpice ale Asiei, practicat pe toate continentele de aproximativ 120 de state a stȃrnit interesul Federaţiei Internaţionale de Kurash (IKA) care a insitat să participe la acest eveniment.
Preşedintele Federaţiei Mondiale de Aba Güreş, Ibrahim Öztek a dorit să înmȃneze personal celor care au participat la seminariile de arbitraj dar şi celor care au contribuit la promovarea stilului cu ilic în Romȃnia cȃte o diplomă cu ocazia lansării lucrării tehnice, doar că programul foarte încărcat l-a împiedicat să vină şi a dat aceste certificate prin preşedintele UDT.
 Cartea “Sporturile turco-tătarilor” a fost primită cu interes atȃt în ţară cȃt şi în afara ei. Din cele aproximativ 25 de ţări cu care colaborăm am primit deja cereri ca şi regulamentele lor să fie introduse în carte. Astfel că, 7 sporturi turco-tătare aşteaptă următoarea ediţie.
Publicul a fost plăcut surprins de informaţiile celor care au luat cuvȃntul: Dr. Chemal Taner (un om care a vizitat multe dintre ţările turco-tătare şi care ne-a adus daruri de la Festivalul Naadam din Mongolia 11 iulie 2019), Gafar Ecrem (renumitul profesor de istorie), Uygun Umarov (reprezentantul Federaţiei de Kurash din Uzbekistan), Sali Negiat (Preşedinte de onoare UDT, Deputat în Parlamentul Romȃniei 2000-2004, Subsecretar de Stat în Guvernul Romȃniei), Memur Derviş (Şeful Comisiei de Culte a UDT), Ahmed Jaber (Jurnalist), Ahmed Mazhar Nakechbandi (Dr. chirurgie cardio-vasculară) şi Florin Nistor (arbitru internaţional).
Mulţumim pentru sprijinul acordat  tuturor celor care iubesc sportul şi cultura.
Vă mulţumim!
Contact :
Naim Belgin-Președinte Uniunea Democrată Tătară
                      Email: udt@udt.ro ,  naimbelgin@yahoo.com, (0765.092.322)
Memur Derviş - Secretar General UDT
Sali Negiat: Președinte de onoare UDT, fost deputat în Parlamentul Romaniei, fost președinte
                    UDTTMR, fost subsecretar de stat în Guvernul României
Timur Gelalșef Comisia de Tineret și Sport al UDT, președintele Clubului de Judo partener UDT 
Data: 30.07.2019












0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP