miercuri, 4 septembrie 2019

Romȃnia, la Campionatul Mondial de Kureş la ilic

Articol Telegraf
Uniunea Democrată Tătară va participa la Campionatul Mondial de Kureş la ilic (Aba Güreş), ediţa a X-a, în perioada 30.08.2019 - 02.09.2019, în localitatea Antakya din Turcia. Delegaţia Romȃniei, condusă de Naim Ersin, este formată din 10 persoane și aspiră la aurul mondial. Romȃnia are în palmares la Campionatul Mondial din 2015 o medalie de bronz prin Cătălin Brătulescu, iar la Campionatul European din 2017 (Stuttgart-Germania), argint prin Gheorghe Lozovanu şi bronz prin Ionuţ Mocanu. Romȃnia are la campionate internaţionale de kureş la ilic 3 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 8 de bronz.
Cartea despre “Kureşul la ilic” scrisă de Naim Belgin în colaborare cu preşedintele Federaţiei Mondiale de Aba Güreş, Ibrahim Öztek, a fost lansată luna trecută în prezenţa a numeroşi iubitori de sport şi cultură în Medgidia, la Casa de Cultură I.N. Roman.
Participă sportivi din 55 de ţări de pe 4 continente pe o arenă specială numită MERSAH, cu o capaciatate de 3500 spectatori. În fiecare an, cei 3500 de spectatori, împreună cu primarul Lütfü Savaş, aşteaptă deznodămȃntul pȃnă la ora 2 dimineaţa. Într-o lume în care oamenii şi-au pierdut apetitul pentru mişcare (sport), am avut plăcuta surpriză să întȃlnim HATAY (Antakya, vechiul Antioch), unde oamenii se bucură de el cum o făceau pe vremea marelui Han Mete, primul unificator al turco-tătarilor.
Delegaţia Romȃniei decolează în această noapte de pe aeroportul Mihail Kogȃlniceanu din Constanţa.








0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP