sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Uniunea Democrata Tatara- vocea celor multi


Uniunea Democrata Tatara
"vocea celor multi"
Autor : Ghiulseren Abduraman
Data : 31 Octombrie 2008 ,
777 vizualizari

Un grup de tineri tatari din Medgidia au format o noua structura asociativa, cu scopul de a asigura implicarea tuturor tatarilor, indiferent de conditia lor sociala, varsta sau sex in deciziile care privesc comunitatea musulmana, in general, si cea tatara, in special.

Presedintele Uniunii Democrate Tatare (UDT) este Belgin Naim, iar vicepresedintii Uniunii sunt Seigean Sali, o tanara de 23 de ani, studenta la Litere, si Ecevit Aslan, in varsta de 33 de ani. Sigla UDT este formata din minaret si geamie, simboluri ale islamului. Nou infiintata Uniune Democrata Tatara are ca scop promovarea intereselor minoritatii tatare in domeniile invatamant, cultura, limba si religie. Pana in prezent conducerea Uniunii a derulat activitati de sponsorizare cu bani. Astfel, comunitatea tatara din localitatea Gradina a primit bani pentru a se racorda la reteaua de apa, iar o familie din satul Valea Dacilor a beneficiat de o donatie necesara racordarii la reteaua de curent electric. De asemenea, s-au impartit 100 de pachete cu alimente nevoiasilor, in special celor care traiesc in baraci, s-au distribuit costumase copiilor orfani ai sectiei de pediatrie a Spitalului municipal si au fost organizate de mese pentru deschiderea postului cu ocazia lunii Ramazan. Totodata, 28 de copii aflati in grija asistentilor maternali au primit pachete cu imbracaminte din partea UDT.

Oficial, UDT numara 4100 de persoane. Conform statului, poate avea calitatea de membru orice persoana fizica sau juridica, romana sau straina, indiferent de conditia social acceptata de uniune, in conditiile legii. Noutatea asociatiei este reprezinta de faptul ca functiile importante sunt decise de cei multi, iar acestia vor avea posibilitatea de a avea un cuvant de spus in chestiunile care ii privesc.”Vrem sa fim vocea celor multi, sa ii reprezentam pe cei care desi nemultumiti nu au initiativa, sau puterea de a raspunde”, a declarat Belgin Naim, presedintele UDT.

Respingerea de candidatura contestata la Curtea Constitutionala
Belgin Naim a dorit sa reprezinte interesele comunitatii la un nivel mai inalt si si-a depus candidatura pentru functia de deputat la alegerile parlamentare, insa candidatura a fost respinsa de Biroul Electoral Central. Pe 20 octombrie, Uniunea Democrata Tatara a formulat contestatie la decizia BEC. Prin reclamatia depusa s-a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a articolului 9 al. 3 si 2, cauza in care instanta a admis exceptia trimitand dosarul la Curtea Constitutionala in baza Legii 47/1992. Motivul invocarii acestei exceptii a fost faptul ca art. 9 face o discriminare clara intre organizatiile minoritatilor care sunt reprezentate in Parlament si cele care nu sunt.

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP