marți, 11 februarie 2020

Cupa Prieteniei 5


Cupa Prieteniei editia a 5-a a debutat sambata 08.02.2020

Cupa Prieteniei a ajuns la Ediția a V-a. Organizată de Uniunea  Democrată  Tătară în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al Comunei Castelu şi Extrem Fitness Medgidia competiția, ce are scop       caritabil, a debutat sâmbătă 08.02.2020 în Sala Sporturilor din Comuna Castelu.

10 echipe împărțite în două grupe se luptã pentru marele trofeu: 
Grupa A: 1. Young Boys Balada; 2. FC IMUM '95; 3. TTS OPERATOR; 4. ALEN ARES; 5. C.S. Castelu
Grupa B: 1. F. C. Balada; 2. Steaua Speranței Siliștea; 3. Spălătoria La Ferit; 4. Sport Team; 5. Recolta Nicolae Bălcescu  

“Vor fi patru săptămăni de spectacol fotbalistic, iar la final vom vizita copii cu care soarta nu a fost foarte blândă. Am crescut această competiție de la an la an și asta se vede nu doar în calitatea echipelor         participante dar și în partenerii care ne sprijină la ediția cu numărul cinci. Printre ei avem: Foişor Market, Sterk Plast, Salis Taco, CM Gonul Iusein, Sultan Prodexim, Media TV care pun umărul la      organizarea ireproșabilă a turneului. În luna ianuarie am vizitat aproximativ  750 de copii din 2 centre de plasament, 2 grãdiniţe şi 3 şcoli încãrcaţi cu daruri (în formatul vechi al cupei ce dateazã din 2006).















Pentru sponsorizări (Cupa Prieteniei): Asociaţia Uniunea Democrată Tătară, cont: RO20 RZBR 0000 0600 1915 2683, Raiffeisen Bank, CUI 24419791.
Gazda evenimentului şi co-organizator : Primăria Castelu
Parteneri UDT : Foişor Market, Sterk Plast, Salis Taco, CM Gonul Iusein, Sultan Prodexim, Media TV
Iniţiator: Uniunea Democrată Tătară
Detalii la :  0724.717.613/0765.092.322 (Naim Belgin- Preşedinte UDT)
                   0724.394.011 (Ilhan Iusuf-Preşedinte UDT Filiala Valea Dacilor)
                    0241.811.831/0241.814.983/0241.852.021 (Primăria Comunei Castelu)

Povestioare Dobrogene Tatarii

Pentru video accesati link-ul!
Povestioare Dobrogene : Tatarii




Campionatul Mondial de Şalvar Güreşi Kahramanmaraş Turcia

România a participat prin Uniunea Democratã Tãtarã la Campionatul Mondial de Şalvar Güreşi  Kahramanmaraş Turcia în perioada 30 ianuarie-3 februarie 2020!
Lângã cele 5 stiluri de kureş promovate se adaugã şi acest stil. Cunoscut şi sub altã denumire dar cu regulament asemãnãtor este kara-kucak gureşi.
La cina Festivă a Campionatului Mondial de Şalvar Güreşi din Kahramanmaraş Turcia, reprezentanții noștri, Tănase George Alexandru și Naim Ersin au oferit plachete, cărți, reviste și calendare organizatorilor.
Mulțumim domnului președinte al Federatiei de Sporturi Traditioonale Hakan Kazanci!
Mulțumim domnului vicepreședinte Sahin Hopur!
Mulțumim domnului președinte Mehmet Emin Bay!
Felicitari autorilor cartii Şalvar Güreşi  : Sahin Hopur si Mehmet Emin Bay!






















Polo Cãlare pe Cãmile

România prin Uniunea Democratã Tãtarã a avut plãcerea şi onoarea sã participle la primul eveniment international de Polo Cãlare pe Cãmile. Pentru prima oarã în lume cineva a avut ideea şi iniţiativa sã organizeze un sport nou pe cãmile. Sportul se practica pe cai dar pe cãmile este în premierã. La congresul mondial al acestui eveniment am trimis un reprezentant, în persoana domnului secretar general Memur Derviş iar în luna martie suntem hotãrâţi sã trimitem echipa completã.
Mulţumim organizatorilor: International Camel Organization & World Camel Polo Federation.
Mulţumim sultanului Muhammad bin Saud Al Kabeer pentru ospitalitate!
Mulţumim domnului vicepreşedinte Furqan Ahmed pentru buna colaborare şi invitaţie!














Uniunea Democratã Tãtarã a reînviat mai multe sporturi tradiţionale de-a lungul existenţei sale. Sporturi care au fost uitate
le-am adus noi pentru prima data în România! Putem spune cã suntem deschizãtori de drumuri.
Polo cãlare, dupã cum ştiţi existã de foarte mult timp.
Polo călare este un sport ecvestru de echipă în care jucătorii călare, servindu-se de un ciocan cu mâner lung, caută să introducă o minge în poarta echipei adverse. Meciul are loc între două echipe de câte patru jucători și caii lor, pe durata a 6 reprize (chukka) a câte 7 minute. Terenul de polo călare este cel mai mare din întreaga lume a sporturilor, cu dimensiunii de 270×150 m, echivalent cu nouă terenuri de fotbal.
Sportul este unul dintre cele mai vechi din lume. Era cunoscut în Persia sub numele chaugan (ciocan) acum 2500 de ani. În prezent este practicat în 77 de țări, inclusiv 16 țări cu titlu profesional
Prietena noastra din Mexic Ana Claudia Collado a scris pe pagina ei de socializare: “Bellísima
experiencia y recepción de parte del Sultán Muhammad bin Saud Al Kabeer. Soy muy afortunada de participar en estas generosas experiencias y aprender sobre las culturas nómadas del mundo y en especial la de los pueblo árabes, descendientes de Noé.

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP