vineri, 16 aprilie 2021

Romania medaliata la cel mai mare turneu international de Kurash din lume

 Uniunea Democrată Tătară 

FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE KUREŞ

(în curs de înfiinţare)

Turneul International de Kurash pentru  premiul Presedintelui Republicii Uzbekistan in memoria învăţatului Al Hakim At-Termiziy.

 

Republica Uzbekistan, a găzduit în perioada 08-12 aprilie 2021, la TERMIZ, cel mai mare eveniment internațional de Kurash (după pauza de peste un an din cauza pandemiei) organizat de Federația Uzbekă de Kurash (Fondatorul Kurashului modern Komil Yusupov) sub patronajul International Kurash Association (Presedinte Haider Ferman) și al Ministerului Sportului din Uzbekistan.

Federatia Romana de Kurash, in curs de infiintare, a avut marea onoare de a participa prin Uniunea Democrata Tatara la acest eveniment de mare anvergura in lumea sportului si in mod special al kuresului. Echipa Romaniei, reprezentata de domnul Presedinte Naim Belgin, a obtinut medalia de BRONZ prin prestatia sportivei Patricia Maria la categoria 57 kg antrenată de domnul Fleisz Aurelian și domnul Goncearenco Alexandru, precum si de  preparatorul fizic dnul Falaus Emil!

Delegația echipei Romaniei a fost compusa din: Naim Belgin președintele Federației Române de Kurash, sportivul Tănase George Alexandru, multiplu medaliat la competiții internaționale de kureş, sportiva Patricia Maria; staff tehnic : Sinan İsmail, Muammer Resul și Aziza İsmail.

Acest eveniment international, a fost un mare prilej pentru noi ca, in cadrul intalnirii cu  Vice prim-ministrul Uzbekistanului și Ministrul Sportului, Mr. Aziz Abdukhakimov, să promovăm activitatea noastra și am fost deosebit de încântați să putem prezenta cartile de Kurash editate de noi, precum si Revista Dobrogeana si evenimentele organizate in spiritul cunoasterii reciproce si interactionarii cu alte tari. De asemenea am fost onoraţi să primim din partea domniei sale pentru reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului din Romania, domnul Ministru Eduard Carol Novak, un cadou protocolar cultural uzbek, menit să apropie cele două instituţii în dezvoltarea şi promovarea minunatului sport kureş.

S-a  exprimat aprecierea pozitivă si deosebită pentru munca depusă, pentru interesul și angajamentul care au însoțit misiunea noastră de promovare a kuresului si am discutat cu președintele IKA Haidar Ferman, cu Președintele EKC Merabi Iliadis și cu fondatorul kurashului modern Komil Yusupov despre dezvoltarea acestui sport în lume și despre relațiile cu cele 120 de federații naționale.

In perioada desfasurarii evenimentului, sportul traditional, Kures, a devenit astfel un instrument de comunicare, proximitate și înțelegere între oameni, dincolo de apartenenta lor geografică, religioasa, culturala dar și dincolo de inserarea lor într-un mediu „protejat” interetnic cultural, luand forma unui obiectiv, a unui factor cheie alaturi de cultura, pentru promovarea dialogului intercultural, multietnic, un mod concret si eficient de a reuni programe si proiecte de dezvoltare, conservare, cunoastere si promovare a valorilor noastre culturale si sportive.



Evenimentul se dorește a fi o întâlnire repetabilă între activitatile interculturale, sportive și istorice ale Uniunii Democrate Tătare şi Federaţiei Române de Kureş, care îi face pe oameni să reflecteze asupra prezentului și viitorului, cu conștientizarea exactă a poveștii noastre comune in lume foarte vechi, să lucreze si sa dezvolte la integrarea si potentialul, performanta proceselor culturale si sportive inițiate de UDT.

 

 

0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP